פסק-דין בתיק ת"א 152386-09

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
152386-09
28.6.2012
בפני :
נועה גרוסמן סגנית נשיאה

- נגד -
:
רז שיווק - קובי בשהע"י ב"כ עוה"ד גיל נבון
עו"ד גיל נבון
:
1. א.א.א. שקד השקעות בע"מ
2. זהר ונירן השקעות בע"מ
3. שיא רמות בע"מ
4. זהר כדורי
5. נירן כדורי (מועלם)
6. צהלה כדורי

עו"ד רועי טיבי
פסק-דין

רקע :

התובע הינו עוסק מורשה, העוסק בשיווק סיטונאי של תוצרת חקלאית.

הנתבעים הינם חברות ובעלי המניות בחברות הנתבעות ו/או אורגנים בחברות הנתבעות, אשר על נכסיהם נמנית רשת מרכולים באזור מרכז הארץ, הידועה כרשת "סופר כדורי". (להלן יקראו הנתבעים 1-3 : " סופר כדורי" ו/או "רשת כדורי").

הנתבע 4 היה מנהל ברשת כדורי בזמנים הרלוונטיים.

הנתבע 5 היה הבעלים של הנתבעת 2 בזמנים הרלוונטיים, ואחיו של הנתבע 4.

הנתבעת 6 הייתה בעלים של הנתבעת 1, והינה רעייתו של הנתבע 5.

במהלך חודש פברואר 2008, התקשרו התובע ו"סופר כדורי" בעסקה למכירת פירות וירקות.

התקשרות זו נמשכה עד לסוף שנת 2008.

נוהל התשלום אשר סוכם בין הצדדים היה "שוטף +30".

החוב נשוא התביעה דנן, הינו תולדה של משלוחי ירקות ופירות לסניפי "סופר כדורי", אשר לטענת התובע, לא נתקבלה תמורתם הכספית.

במהלך דיון יום 20.9.11, משהוכח כי הנתבע 5 מצוי בהליך פשיטת רגל, הוריתי על עיכוב ההליכים כנגדו.

ביום 31.1.12 ניתנה החלטת בית המשפט המחוזי בעניינו של המשיב 5.

נקבע, כי התובע להמשיך ולנהל את ההליכים בתיק כנגדו, ומשכך בוטל עיכוב ההליכים והדיון בעניינו חודש.

עמדת התובע :

התובע גורס, כי הנתבעים כולם באופן שיטתי, משנים את הישות המשפטית ומחליפים ביניהם את זהות המנהלים, ואת פעילות "סופר כדורי". הכל, לצורך התחמקות מנושים והברחת נכסים (ראו סעיף 3 לתצהיר התובע).

התובע טוען כי במהלך חודש פברואר 2008, לאחר מספר שיחות שניהל עם הנתבע 4, אשר הציג עצמו כאחד מבעלי "סופר כדורי", התקשרו הצדדים בעסקה למכירת פירות וירקות.

ההתקשרות, כך לטענת התובע, נמשכה עד לסוף שנת 2008, כאשר נוהלי התשלום עליהם הסכימו הצדדים, היו בהמחאות "שוטף +30" (ראו סעיף 4 לתצהיר התובע).

לדברי התובע, ההתקשרות לא הייתה בינו לבין חברה מסוימת, כי אם בינו לבין "סופר כדורי", באמצעות איש הקשר - הנתבע 4.

כן טוען התובע כי את התשלומים עבור הסחורה, שילמה "סופר כדורי" באמצעות הנתבעות 2 ו - 3, במהלך רוב תקופת ההתקשרות ובאמצעות הנתבעת 1. התשלומים בוצעו בסוף תקופת ההתקשרות, ככל הנראה, עקב הפיכת הנתבעות 2, 3 לחדלות פירעון.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>